Ons team

Fysio-/ manueel-therapeut

Maarten Melief, MSc

Maarten Melief is fysiotherapeut, manueel therapeut en bewegingswetenschapper. Daarnaast heeft hij Mckenzie A en B certificaten behaald bij het Mckenzie Institute Benelux. Hij behandelt met name mensen met wervelkolom gerelateerde klachten en schouderklachten.

Om mensen met een scoliose beter te kunnen behandelen heeft Maarten zich hier in gespecialiseerd. Hij is sinds 2016 geregistreerd Schroth Best Practice therapeut, een enorme aanvulling bij de behandeling van (idiopathische) scoliose.

Maarten is aangesloten bij de volgende netwerken:

 • Rug-netwerk, dit is een kwaliteitsnetwerk gericht op betere zorg voor mensen met wervelkolomgerelateerde pijn.
 • Schoudernetwerk Amsterdam, dit is een kwaliteitsnetwerk voor gespecialiseerde manueeltherapeuten gericht op de best mogelijke schouderzorg.

Dankzij een actief sportverleden heeft hij veel affiniteit met het revalideren van sporters.

BIG-nummer: 89909583604

:Manueel therapeut

:Schroth Scoliosis therapeut

:Rugpijnnetwerk Amsterdam

Fysio-/ Manueeltherapeut

Robert Vlek, MSc

Robert Vlek is fysiotherapeut en manueeltherapeut (MSc). Hij is gespecialiseerd in wervelkolom gerelateerde klachten en (postoperatieve) schouderklachten. Daarnaast is hij dry needling specialist.

Robert behandelt ook patiënten met scoliose. Hij heeft hiervoor een specialisatie gedaan in de zogenaamde Schroth methode. Door een intensieve samenwerking met o.a. het OLVG kan Robert mensen met een scoliose gericht helpen.
Robert is aangesloten bij de volgende netwerken:
• Rug-netwerk, dit is een kwaliteitsnetwerk gericht op betere zorg voor mensen met wervelkolom gerelateerde pijn.
• Traumarevalidatie VUmc

Robert is als manueeltherapeut op woensdagochtend werkzaam op het Cancer Care Center op de locatie aan de Bosbaan. Hier behandelt hij met name (voormalig) kankerpatiënten.

BIG-nummer: 19914554604

:Manueel therapeut

:Dry Needling therapeut

Fysio-/ Manueeltherapeut

Bouke Hepkema, MSc

Bouke Hepkema is fysiotherapeut, manueel therapeut en bewegingswetenschapper. Tijdens zijn studie bewegingswetenschappen heeft hij zich gespecialiseerd binnen de inspanningsfysiologie.

Daarnaast is hij werkzaam in het VUmc (Amsterdam UMC) ziekenhuis binnen het orthopedie, traumatologie en vaatchirurgie team. Hierdoor heeft hij veel ervaring in post-operatieve en post- traumatische revalidatie.

Bouke is aangesloten bij het volgende netwerk:
– Traumarevalidatie VUmc.

BIG-nummer: 89918387904

:Manueel therapeut i.o.

:Trauma revalidatie

:Claudicationet

Fysio-/ Geriatriefysiotherapeut

Lieneke Eeken, MSc

Lieneke Eeken is algemeen fysiotherapeut en geriatriefysiotherapeut. Ze werkt met de doelgroep ouderen, veelal aan huis. Lieneke ziet mensen met niet-aangeboren hersenletsel, klachten gerelateerd aan algemene ouderdom en revalideert ouderen na een orthopedische interventie. Daarnaast geeft Lieneke valpreventietrainingen van VeiligheidNL: ‘InBalans’. Ze doet regelmatig mee aan wetenschappelijke onderzoeken m.b.t. valpreventie.

Lieneke heeft ervaring in de geriatrische revalidatie en heeft deze ervaring meegenomen naar particuliere praktijk om samenwerking tussen verschillende disciplines door te voeren.

Lieneke is aangesloten bij de volgende netwerken:

 • Chronisch Zorgnet (etalagebenen/claudicatio intermittens)
 • Vallen, breken en osteoporose
 • Geriatrienetwerk Noord-Holland
 • Valpreventienetwerk Amsterdam

BIG-nummer: 59923200004

:Fysiotherapie

:Geriatrie Fysiotherapie

Fysiotherapeut en Geriatrie-fysiotherapeut i.o.

Caitlin van Essen

Caitlin van Essen is fysiotherapeut en volgt de masteropleiding tot geriatriefysiotherapeut. Zij behandelt algemene klachten in de praktijk. Daarnaast ziet zij veel ouderen. Fysiotherapie aan huis is hierbij mogelijk.

Bij Caitlin kunt u ook terecht voor valpreventietraining.

Tijdens de behandeling staat een persoonlijke aanpak centraal, waarbij er aandacht is voor de klacht en de patiënt als geheel.

BIG-nummer: 929923476904

:Fysiotherapeut

:Geriatriefysiotherapeut

Fysiotherapeut, Traumarevalidatie VUmc

Laura Bergstra

Laura Bergstra werkt fulltime bij ons als fysiotherapeut. Ze heeft ervaring in zowel de particuliere praktijk als de revalidatie. Binnen de praktijk richt zij zich op algemene fysiotherapie. Verder behandelt ze postoperatieve en post-traumatische patiënten en heeft veel affiniteit met het revalideren van sporters.

Laura is aangesloten bij het volgende netwerk:

 • Traumarevalidatie VUmc

BIG-nummer: 99929430204

Manueel- / orofaciaaltherapeut

Marten Elzinga

Sinds februari 2022 is Marten werkzaam bij medisch centrum Gelderlandplein als Manueel en Orofaciaal therapeut.

Fysiotherapeut sinds 2009 (Hanze hogeschool Groningen). Manueel therapeut sinds 2014 (SOMT Amersfoort). In deze hoedanigheid houdt hij zich bezig met complexe rug-, nek en schouderklachten. Orofaciaal fysiotherapeut sinds 2019 (HAN Nijmegen). Dit is vaak nog een onbekende specialisatie binnen de fysiotherapie. Marten houdt zich bezig met klachten in het hoofd- en halsgebied zoals:

 • Kaakklachten
 • Duizeligheid
 • Hoofdpijn
 • Aangezichtsverlamming
 • Tinnitus
 • Aangezichtspijn

Deze specialisaties sluiten goed op elkaar aan gezien deze klachten vaak samen voorkomen. Al coachend probeert hij samen met de patiënt de juiste oplossing te vinden.
Daarnaast is hij Dry Needlingspecialist.

BIG-nummer: 99911083304

:Manuele Fysiotherapeut

:Orofaciaal Therapeut

Fysiotherapeut en Schroth Therapeut

Laura Németh

Laura Németh is fysiotherapeut, afgestudeerd aan de European School for Physiotherapy in Amsterdam. Zij is algemeen fysiotherapeut met een focus op de behandeling van scoliose. Hiervoor heeft ze zich gespecialiseerd in de Schroth therapie, een specifieke evidence-based methode om scoliose bij kinderen, tieners maar ook bij volwassenen goed te kunnen behandelen.
Ze heeft ook ervaring met het behandelen van kinderen in het ziekenhuis en met ouderen in de neurorevalidatie in Zwitserland, waar ze vandaan komt. Daarnaast is ze ook gecertificeerd yoga lerares. Ze werkt graag met stress gerelateerde klachten, waarbij ze een holistische aanpak gebruikt die gericht is op het weer herstellen van het lichaamsbewustzijn.

BIG-nummer: 19930456704

:Fysiotherapeut

:Schroth Therapeut

Fysiotherapeut

Janine Krans

Janine is algemeen fysiotherapeut en bezig met de pre-master Health Sciences aan de VU. Op deze manier hoopt ze wetenschap en praktijk mooi samen te laten komen binnen haar vak. Tijdens de opleiding heeft ze zowel ervaring mogen op doen binnen de particuliere praktijk (richting sportfysiotherapie) als binnen een verzorgingstehuis/revalidatie. Tijdens de behandeling staan functionele oefeningen en een actieve aanpak centraal.

Administratief medewerkster

Lindsy Krop

Administratief medewerkster

Cindy Nieuwenhuijs

Cindy is administratief medewerkster en is elke dinsdag aanwezig van 09:00 uur tot 16.00 uur.

:administratief medewerkster

Diëtist

Saskia Dorhout Mees

Saskia Dorhout Mees is een zelfstandig gevestigd diëtist (Salu diëtist) en werkt op verschillende locaties, waaronder bij het Medisch Centrum Gelderlandplein.

Zij heeft zich daarnaast gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie voor diëtisten en positieve psychologie. Waarbij zij verder kijkt dan alleen de voeding en voor u een voeding- en leefstijladvies op maat maakt.

Bij de volgende aandoeningen kunt u bij de Saskia terecht voor een passend advies: Diabetes Mellitus, hoge bloeddruk (hypertensie), maag- en darmklachten, ondergewicht, overgewicht (ook voor kinderen), slaapapneu, eetproblemen, vegetarische voeding, allergieën of intoleranties, zwangerschap en te hoog cholesterolgehalte (hypercholesterolemie).

:Diëtist

Ergotherapeut

Sophie Hartel

:Ergotherapeut