COPD Fysiotherapie

COPD is een verzamelnaam voor chronisch bronchitis en longemfyseem. Kortademigheid, hoesten en slechte conditie zijn veel voorkomende klachten bij COPD. Dagelijkse dingen als sporten, boodschappen, wandelen of traplopen kunnen hierdoor lastig of zelfs niet meer mogelijk zijn.
manuele-therapie-amsterdam
Longnetwerk van Amsterdam (LoRNA)

De therapeut is aangesloten bij het Longnetwerk van Amsterdam (LoRNA). De therapeut zal een intake en onderzoek doen om daarna samen met u een passend behandelplan te maken die aansluit op uw hulpvraag en mogelijkheden. De behandeling kan zowel op de praktijk als thuis aangeboden worden, afhankelijk van uw hulpvraag en mogelijkheden.
Tijdens de behandeling: oefent u onder meer de juiste ademhaling in verschillende omstandigheden, technieken waarmee u overtollig slijm op een goede manier kunt ophoesten. Daarnaast leert u omgaan met de aandoening en hoe u een ‘longaanval’ tijdig kunt herkennen. Tevens zal er gestart worden met oefeningen gericht op behoud en/of verbetering van uw conditie, kracht en u dagelijkse activiteiten.

Vergoeding fysiotherapie bij COPD

Kijk voor de vergoedingen in de polisvoorwaarde van uw verzekeraar. U kunt altijd samen met uw fysiotherapeut overleggen wat dit voor u betekent. Wij hebben altijd een verwijzing van de huisarts of longarts nodig waarin uw GOLD en uw subgroep genoteerd staan.

Meer informatie

Voor meer informatie over COPD en Fysiotherapie bij COPD kunt u kijken op  www.longfonds.nl en/of www.lornamsterdam.nl

COPD Fysiotherapeut:
Caitlin van Essen

Caitlin van Essen