CVA (Cerebro Vasculair Accident)

Een CVA (Cerebro Vasculair Accident) betekent letterlijk ‘een ongeluk in de bloedvaten van de hersenen’. Het ontstaat wanneer de zuurstoftoevoer naar de hersenen plotseling wordt onderbroken door een afsluiting van een bloedvat (herseninfarct) of als een bloedvat in de hersenen scheurt en er bloed tussen het hersenweefsel komt (hersenbloeding). Een CVA wordt in de volksmond ook wel een beroerte genoemd.
cerebral infarction
Gevolgen CVA
Gevolgen van een CVA zijn divers en voor ieder persoon verschillend. Klachten kunnen zich uiten in lichamelijke problemen, stoornissen in het denken en/of veranderingen in emoties of gedrag. Wij zijn daardoor van mening dat het belangrijk is.
Invloed van oefentherapie op het herstel
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat fysiotherapie effectief is op het herstel na een CVA. We zijn er op gericht om er samen met u voor te zorgen dat het dagelijks functioneren zo optimaal mogelijk verloopt. We leren u gebruik te maken van uw mogelijkheden en om te gaan met uw beperkingen.
CVA Net Amsterdam

We bieden onderzoek, behandeling en advies. Wij werken indien nodig nauw samen met andere disciplines als ergotherapie en logopedie. De therapeut is aangesloten bij het CVA netwerk Amsterdam. Kijk voor meer informatie op www.cvanet.amsterdam

Indien nodig komt de therapeut bij u aan huis.