Dry Needling

Pijnlijke spieren zijn vaak betrokken bij lichamelijke klachten. Dry needling is een nieuwe behandelmethode binnen de fysiotherapie waarbij spieren worden aangeprikt en hierdoor snel en langdurig ontspannen. Hiervoor wordt een acupunctuurnaald gebruikt. Het grote verschil met acupunctuur is dat acupunctuur gebaseerd is op een ‘energetisch concept’ waarbij meridianen en energie een belangrijke rol spelen. Dry needling is een fysiologische reactie van het lichaam wanneer de ‘triggerpoints’ gestimuleerd worden.
dryneedling
Wat is een Triggerpoint?
Een triggerpoint is een verkrampt plekje in een spier dat naast lokale drukpijn ook vaak uitstralende pijn veroorzaakt. De behandeling richt zich op het uitschakelen van het triggerpoint.
Hoe voelt Dry Needling aan?
Het inbrengen van het naaldje voelt u bijna niet. Als het triggerpoint wordt aangeprikt voelt u heel lokaal een korte aanspanning van de spier. Dit kan u ervaren als een soort krampgevoel. Daarna ontspant de spier zich en kunt gemakkelijker bewegen. Vaak voelt de behandelde plek wel wat vermoeid en/of stijf aan, maar dit is meestal van korte duur.
Voor welke klachten is dry needling geschikt?
  • BIJ CHRONISCHE KLACHTEN: BIJVOORBEELD DOOR EEN LANGDURIG VERKEERDE HOUDING
  • LANGDURIGE OVERBELASTING VAN BIJVOORBEELD DE ARM/ SCHOUDER BIJ GEBRUIK VAN DE COMPUTER
  • OVERBELASTING EN/OF BLESSURES BIJ SPORTERS
  • BIJ ACUTE KLACHTEN: BIJVOORBEELD DOOR EEN VERKEERDE BEWEGING OF EEN ONGEVAL

Dry Needling Fysiotherapeuten

Robert Vlek

Fysiotherapeut:
Robert Vlek, MSc

Marten Elzinga Fysiotherapeut

Fysiotherapeut:
Marten Elzinga, MSc