Geriatrie Fysiotherapie

De geriatriefysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich middels een 3 jarige masteropleiding heeft gespecialiseerd in de zorg voor ouderen die te maken hebben met (complexe) gezondheidsproblematiek. 

geriatrie fysiotherapie
Fysiotherapie voor ouderen in Amsterdam

De geriatriefysiotherapeut richt zich met name op verbetering en behoud van beweeglijkheid van het lichaam, zelfredzaamheid en kwaliteit van leven bij (kwetsbare) ouderen.

Het gaat daarbij niet alleen om ouderen maar ook om patiënten met bijvoorbeeld klachten ten gevolgen van een beroerte, dementie, Parkinson of een gebroken heup.

De patiënten doen vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Tot het werk van de geriatriefysiotherapeut behoort ook het adviseren en begeleiden van gezinsleden en eventuele mantelzorgers, over onder andere het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Toenemende vergrijzing
Dat we in Nederland te maken hebben met toenemende vergrijzing is inmiddels bekend. Het streven is om ouderen zolang mogelijk zelfstandig te kunnen laten functioneren. Uit steeds meer onderzoeken blijken positieve effecten van functioneel oefenen en trainen bij diverse ziektebeelden en bij diverse medische behandelingen.
Geriatrie Fysiotherapie Amsterdam

Geriatriefysiotherapeuten

(fysiotherapie voor ouderen)

Fysiotherapeut:
Lieneke Eeken, MSc

Lieneke Eeken
Fysiotherapeut:
Caitlin van Essen
Caitlin van Essen fysiotherapeut
Geriatrie-Fysiotherapie-aan-huis-Amsterdam