Manuele Therapie

De manueeltherapeut is een fysiotherapeut die zich middels een 3 jarige master opleiding verder heeft gespecialiseerd. Hierbij heeft hij/zij de kennis opgedaan om orthopedische en wervelkolom gerelateerde klachten nog beter te kunnen onderzoeken en behandelen.
manuele-therapie-amsterdam
Manuele Therapie Amsterdam
Door de lichaamsdelen rond het gewricht op een bepaalde manier te bewegen kan de beweeglijkheid van de gewrichten snel worden vergroot en kan de pijn afnemen.
De Techniek
De technieken bestaan uit rustige trek- of duwbewegingen. Soms vult de manueel therapeut deze behandeling aan met gedoseerde impulstechnieken. Daarbij hoort men soms een knappend of krakend geluid. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk. De effecten zijn vaak direct merkbaar.
Voor welke klachten is Manuele Therapie geschikt?
  • Hoofd- en nekpijn met slecht bewegen van de wervelkolom
  • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
  • Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib en borstpijn
  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • Bepaalde vormen van duizeligheid
  • Heupklachten

Veel klachten die veroorzaakt worden door stoornissen in gewrichten kunnen door de manueel therapeut positief worden beïnvloed. Of manuele therapie ook uw klacht kan verhelpen, moet blijken tijdens de screening en/of de intake en het onderzoek, maar is tevens afhankelijk van uw eigen inzet. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Nederlandse vereniging voor manuele therapie.

Manuele Therapeuten

Fysio-/manueeltherapeut:
Maarten Melief, MSc

Maarten Melief

Fysio-/manueeltherapeut:
Robert Vlek, MSc

Robert Vlek

Fysio-/manueeltherapeut:
Bouke Hepkema, MSc

Bouke Hepkema - manueel therapeut

Fysio-/manueeltherapeut:
Marten Elzinga, MSc

Marten Elzinga Fysiotherapeut