McKenzie Therapie

McKenzie MDT is de afkorting van Mechanical Diagnosis and Treatment. Het is een wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. McKenzie MDT is bekend geworden door de uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten al dan niet met uitstraling in benen of armen. Bovendien geeft deze methode ook goede resultaten bij behandeling van de overige gewrichten. Het doel van de behandelmethode is zowel curatief als preventief zodat de klachten in de toekomst wegblijven. McKenzie therapie is een duidelijk afgebakend behandelsysteem dat gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek.
McKenzie Therapy Amsterdam Zuidas
Onderzoek
Het traject dat u bij uw McKenzie MDT therapeut doorloopt, begint met een diepgaand, geprotocolleerd onderzoek. Tijdens een vraaggesprek worden de klachten in kaart gebracht, waarna een bewegingsonderzoek plaatsvindt. In het bewegingsonderzoek wordt met herhaalde bewegingen gekeken wat de mechanische invloed is op de bestaande verschijnselen. Er wordt gekeken welke bewegingen of houdingen de symptomen verergeren en met wat voor bewegingen of houdingen de klachten gereduceerd kunnen worden. Na het onderzoek zal uw therapeut duidelijk kunnen aangeven of uw klacht geschikt is voor behandeling met McKenzie MDT.
De Behandelstragie
Na een duidelijk mechanische diagnose begint de behandeling gericht op uw ‘zelfredzaamheid’. U leert met slechts enkele eenvoudige oefeningen uw klachten zelf te verbeteren om uw herstel zo veel mogelijk te bespoedigen. Daarnaast zal er aandacht worden besteed aan de houdingen en bewegingen tijdens uw dagelijks leven. De therapeut kan eventueel de therapie aanvullen met onder andere manuele technieken, zoals mobilisaties en/of manipulaties.
Waarom McKenzie in plaats van gewone fysiotherapie?
Er wordt vanuit het basispakket 10 uur ergotherapie aan huis per jaar vergoed. Wij sturen de nota rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar.

Is uw eigen risico nog niet op? Dan wordt de ergotherapie behandeling hiermee verrekend.

Voor welke klachten?
  • klachten aan het bewegingsapparaat
  • rug- en nekklachten

McKenzie Therapeut

Maarten Melief, MSc
Maarten heeft Mckenzie A en B certificaten behaald bij het Mckenzie Institute Benelux. Hij behandelt met name mensen met wervelkolom gerelateerde klachten en schouderklachten.
Maarten Melief McKenzie therapeut Amsterdam
McKenzie therapeut